Boerderij 't Geertje

workshop kaasje maken

5 november 2023

Voor volwassenen en kinderen

Onder begeleiding maak je je eigen verse koeienkaasje. Eerst ga je je kaas inzetten, zorgen dat de melk dik wordt (wrongel). Terwijl de melk dik aan het worden is, ga je de geiten verblijden met een bakje bix.
Daarna ga je de wrongel snijden en roeren waarna het weer even moet rusten. Heb je mooi de gelegenheid om wat te drinken met een kaasplankje. Na deze pauze is de wrongel klaar om een echt kaasje te worden. De wei haal je eruit, we brengen het op smaak met zout en eventueel kruiden waarna je het in een kaasvormpje doet. tijd om de varkens te voeren met wei (het restproduct van kaas) Een kwartiertje later is de kaas klaar om opgehaald te worden en heb je een paar dagen later een heerlijk kaasje voor door de salade of op bijvoorbeeld een toastje.

Duur: ongeveer een uur
prijs:  12,50 per persoon inclusief bix voor de geiten en sap met kaas iedereen die aanwezig is (volwassen of kinderen v.a. 4 jaar) doen mee
tijden: half 11, half 2, en 3 uur 

 
< Agenda overzicht