Boerderij 't Geertje

over ons

stukje geschiedenis

In 1948 kochten Hein en Mien van Rijn de boerderij aan de Geerweg. Zij begonnen met 11 koeien, 2 zeugen, 10 kippen en 1 geit.
Daarnaast verhuurden zij roeiboten en verkochten frisdranken. Bovendien was het water waar ’t Geertje aan ligt een openbaar zwembad. Zo zat ook op een mooie zomerdag in de 60er jaren prinses Beatrix op de dijk, in haar studententijd.

Hein en Mien kregen 10 kinderen. In 1982 nam hun oudste zoon Wim met zijn vrouw Ada de boerderij over. Zij gaven de boerderij de naam ’t Geertje, vernoemd naar de locatie: de Geerpolder.

Wim en Ada komen beiden uit de gezondheidszorg. Met deze achtergrond wisten zij zeker dat ze niet alleen dieren op het erf wilden hebben, maar ook zeker iets wilden betekenen voor de medemens.

 

familiebedrijf

’t Geertje is een echt familiebedrijf. Toen Hein en Mien de boerderij runden, droegen alle kinderen hun steentje bij in het werk.

Zo nu ook de kinderen van Ada en Wim. Zij hebben 4 kinderen. Eline, Rick, Willeke en Marleen. De twee jongste kinderen werken fulltime op de boerderij. Marleen en haar man Richard (ook werkzaam op ’t Geertje) zullen de boerderij in de toekomst overnemen. Eline doet op de achtergrond mee als het gaat om meedenken en grafische vormgeving. En Rick heeft lange tijd meegedraaid op de boerderij en is nu zijn eigen Geertjes Hoeve begonnen in Haarzuilens: www.geertjeshoeve.nl  Hij is nog steeds nauw betrokken bij 't Geertje.

Naast de familie hebben wij ook nog een groot aantal (ongeveer 30 ) enthousiaste personeelsleden om ons team compleet te maken. En zij helpen ons met het maken van de kaas en de zuivel, de verkoop in de winkel, het restaurant, het bedienen van alle groepen, het verzorgen en melken  van de dieren, landwerk  en al het andere wat erbij komt kijken om een multifunctioneel agrarische boerderij zoals het onze te kunnen runnen. 


1980, Wim toen nog op zijn vaders boerderij.

Ada maakt geitenkaas, toen nog vrij onbekend.

Varkens voeren blijft een attractie op zich.

De familie van Rijn in 1967 met Wim links onder

De nieuwe generatie familie van Rijn