Boerderij 't Geertje

vlees

Wij verkopen vlees van de

  • rund
  • varken
  • geit
  • lamsvlees van de schaap
  • kip
  • gans

Het vlees dat wij verkopen is van de beste kwaliteit en ouderwets lekker! Dat proef je, dat ruik je en dat zie je!

Ook zijn de dieren allemaal van Hollands komaf. De varkens, geiten, runderen en schapenlammen komen zelfs van onze eigen boerderij.

Het vlees is:

  • antibiotica vrij
  • zonder toevoeging van e-nummers en gluten
  • rijk aan bouwstoffen en vol levensenergie
  • milieu- en diervriendelijk geproduceerd

Na het prepareren wordt het meteen naar – 19 graden gebracht en houdt zo zijn krachten.
 

rundvlees

Onze runderen zijn blaarkoppen. Deze soort kun je zowel voor de melk als voor het vlees houden, dubbel doel vee. Koeien die we niet meer melken en jonge runderen gaan voor het vlees.
Dit vullen we aan met koeien (Hereford graasrunderen) van andere boerderijen die lopen in natuurgebieden in Nederland. Hier leven zij met de hele kudde bij elkaar (koeien, stieren en de kalfjes). De dieren worden niet bijgevoerd maar grazen hun menu bij elkaar. Er lopen ook koeien tussen die in het verleden melkkoe zijn geweest (dubbeldoel koe).


varkensvlees

Varkens houden van wroeten en voor hun huid liggen ze graag in de modder / mest. Hun jeugd brengen ze dan ook door bij ons op de mesthoop waar ze oneindig kunnen wroeten en in de modder kunnen liggen. Na 3 maanden gaan ze naar het ‘volwassen’ verblijf. Hier kunnen ze zowel naar binnen als naar buiten en al hebben ze genoeg ruimte, vaak zie je ze tevreden op een hoopje knorren. Tot ze gevoerd worden, dan maken ze een herrie van jewelste.

De varkens krijgen biologisch voedsel. Onder andere wei, een restproduct van onze kaas, boordevol met energie. Verder krijgen zij bix en bierborstel.

Na 9 maanden zijn zij klaar voor de slacht en komen zij bij ons in de winkel terecht.


geiten- en schapenvlees

Geiten zijn echte kudde dieren en staan graag bij elkaar. Je ziet ze bij ons dan ook in groepen buiten of binnen staan. Met mooi weer staan de deuren open en kunnen ze dus zelf kiezen. Het menu is biologisch, bix, kuilgras en hooi.

Een deel van de geiten(bokjes) die wij niet aan kunnen houden, worden met een half jaar geslacht. Het vlees is dan op z’n lekkerst. In onze landwinkel verkopen wij vervolgens het vlees.


kippenvlees

Wij verkopen graaskippen uit Nederland. Zij halen de meeste voeding uit het gras. Het kippenvlees is geel van het gras eten. De smaak is niet te evenaren met reguliere kip; hier zit nog ouderwetse kippensmaak aan. Het vlees is steviger.

 

ganzenvlees

Als je in de geitenweide van 't Geertje kijkt, kom je niet om de ganzen heen. Met grote getalen scharrelen ze er rond. De jager houdt de koppel in bedwang en bezorgt ons een lekker stukje ganzenvlees. Maar let op, er kan nog een kogel in zitten.