Boerderij 't Geertje

vlees

Wij verkopen vlees van de

  • rund
  • varken
  • geit
  • lamsvlees van de schaap
  • kip
  • gans

productenlijst

Het vlees dat wij verkopen is van de beste kwaliteit en ouderwets lekker! Dat proef je, dat ruik je en dat zie je!

Ook zijn de dieren allemaal van Hollands komaf. De varkens, geiten en schapenlammen komen zelfs van onze eigen boerderij.

Het vlees is:

  • antibiotica vrij
  • zonder toevoeging van e-nummers en gluten
  • rijk aan bouwstoffen en vol levensenergie
  • milieu- en diervriendelijk geproduceerd

Na het prepareren wordt het meteen naar – 19 graden gebracht en houdt zo zijn krachten.
 

rundvlees

De koeien (de Hereford graasrunderen) lopen in natuurgebieden in Nederland. Hier leven zij met de hele kudde bij elkaar. (koeien, stieren en de kalfjes) De dieren worden niet bijgevoerd maar grazen hun menu bij elkaar. Er lopen ook koeien tussen die in het verleden melkkoe zijn geweest. (dubbeldoel koe) In de toekomst willen wij onze eigen koeien gebruiken voor het vlees dat wij verkopen.


varkensvlees

Varkens houden van wroeten en voor hun huid liggen ze graag in de modder / mest. Hun jeugd brengen ze dan ook door bij ons op de mesthoop waar ze oneindig kunnen wroeten en in de modder kunnen liggen. Na 3 maanden gaan ze naar het ‘volwassen’ verblijf. Hier kunnen ze zowel naar binnen als naar buiten en al hebben ze genoeg ruimte, vaak zie je ze tevreden op een hoopje knorren. Tot ze gevoerd worden, dan maken ze een herrie van jewelste.

De varkens krijgen biologisch voedsel. Onder andere wei, een restproduct van onze kaas, boordevol met energie. Verder krijgen zij bix en bierborstel.

Na 9 maanden zijn zij klaar voor de slacht en komen zij bij ons in de winkel terecht.


geiten- en schapenvlees

Geiten zijn echte kudde dieren en staan graag bij elkaar. Je ziet ze bij ons dan ook in groepen buiten of binnen staan. Met mooi weer staan de deuren open en kunnen ze dus zelf kiezen. Het menu is biologisch, bix, kuilgras, hooi en bierborstel.

Een deel van de geiten(bokjes) die wij niet aan kunnen houden, worden met een half jaar geslacht. Het vlees is dan op z’n lekkerst. In onze landwinkel verkopen wij vervolgens het vlees.


kippenvlees

Wij verkopen graaskippen uit Nederland. Zij halen de meeste voeding uit het gras en worden biologisch bijgevoerd.

De kippen zijn geel van het gras eten. De smaak is niet te evenaren met reguliere kip; hier zit nog ouderwetse kippensmaak aan. Het vlees is steviger.

Ook verkopen wij biologische kippenvlees met als uitzondering op de regel uit Frankrijk. Onder de Franse zon  groeien de kippen goed. Ook zijn in Frankrijk de regels rondom biologisch strikt en kun je uitgaan van een lekker stukje kip op een verantwoorde manier tot stand gebracht.


ganzenvlees

Als je in de geitenweide van 't Geertje kijkt, kom je niet om de ganzen heen. Met grote getalen scharrellen ze er rond. De jager houdt de koppel in bedwang en bezorgt ons een lekker stukje ganzenvlees. Maar let op, er kan nog een kogel in zitten.