Boerderij 't Geertje

natuur beleving

beleefbaar maken van de natuur

Natuurbeleving draagt bij aan de bewustwording van de schatkist die de natuur ons biedt, een schatkist waar wij allemaal onderdeel van zijn en waar wij ook verantwoordelijk voor zijn. Natuurbeleving zien wij dan ook als belangrijke taak. 

erf 't Geertje

Op de boerderij zijn alle dieren toegankelijk. Je kunt ze aanraken tellen dat koeien 4 spenen hebben, geiten 2 en varkens.....   heel veel. Knuffelen met lammetjes, jonge dieren geboren zien worden en de dieren zelf eten geven. Aan het einde van de middag zie je de boer de geiten en koeien melken want nee.... melk komt niet zomaar in de winkel te liggen. 
De producten van onze dieren kun je proeven in ons restaurant en kopen in onze landwinkel zodat je thuis kan nagenieten van de pure, eerlijke en lekkere producten van de boerderij.


De natuurbeleving reikt verder dan alleen ons erf. We zitten in een polder met veel diversiteit en vertelkracht.


Het Polderpad

Het Polderpad is een belevings wandelroute van 3 tot 5 km door het Prielenbos en de Geerpolder. Het startpunt is de boerderij. Deze wandelroute vertelt de ontstaansgeschiedenis van dit gebied. Hoe het eruit ziet als je niks aan de natuur doet, hoe de Geerpolder is uitgeveend voor turfwinning en hoe de boeren het hebben bespeeld om hun koeien er te kunnen beweiden zonder dat ze natte hoeven krijgen. 
Het vertelt ook het belang van het bodemleven: wat gebeurt er allemaal aan de onderkant van de polder om het erboven zo uit te laten zien?


Beleving in het park naast 't Geertje

Sinds 2014 hebben het park niet alleen in onderhoud maar ook in beheer. Dit heeft ons de mogelijkheid geboden om ook in het park de natuurbeleving te kunnen versterken met:

  • het wildpluk avonturenpad: kinderen beleven op speelse wijze de natuur in het bos. Met uitbreiding van de wildplukkaart leer je te kokkerellen met wilde kruiden.
  • aanleg zwemsteigers.: Het gebied is vanaf het water ook bereikbaar voor een picknick stop of balspel. En op een mooie dag neem je een duik het water in
  • de aanleg van het voedselbos: een toevoeging voor de wandelaar die thuis wil nagenieten van de lekkere bessen, noten en vruchten, gevonden tijdens de wandeling.


voedselbelevinglandschap

Op en rond de boerderij creëren wij een voedsel belevingslandschap. Op de boerderij met de zuivel en het vlees, in het park de wilde kruiden, bessen en noten. Een stukje verderop in de polder willen wij graag een permacultuur tuin ontwikkelen. Een manier van tuinieren in een duurzaam ecosysteem waar gezonde verse groente uit voortkomt voor de lokale markt.

 

De natuurbeleving realiseren we samen met stichting  De Groene Ontmoeting