Boerderij 't Geertje

biologisch +

Sinds 2000 zijn wij biologisch. Wat houdt dat in?

  1. Biologisch houdt in dat je de ruimten waar de dieren staan aanpast aan hun behoefte: voldoende bewegingsvrijheid, mogelijkheid om naar buiten en binnen te gaan, kudde dieren bij elkaar etc.
  2. De dieren worden gevoerd met biologisch voedsel. (geteeld met respect voor de aarde)
  3. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn niet toegestaan.

Wij doen hier graag nog een schepje boven op: biologisch + oftewel natuurlijk boeren. Hieronder kun je lezen wat 'ons' natuurlijk boeren in houdt. 


graslandbeheer

Wij gebruiken geen kunstmest en geen chemicaliën. Ongewenst kruid (distels en zuring) steken we handmatig uit.
Onze koeien beweiden we in lang gras met extra veel mineralen. Resultaat? Een extra gezond bodemleven en extra voedingsrijke en lekkere zuivel. zie  graslandbeheer voor meer informatie.


kruidenrijk grasland

Onze graslanden staan boordevol met aanvullende kruiden, goed voor de darmflora van onze dieren. Deze kruiden komen ook ten goede aan de hoeveelheid vitaminen in de zuivel en het vlees. Voor het zicht is het ook nog mooier.


eigen voederbietenteelt

Om krachtvoer (bixbrokken wat uit Zuid-Amerika en Oost-Europa wordt geïmporteerd) zoveel mogelijk te mijden planten, verzorgen en oogsten wij onze eigen voederbieten. Een mooi voedingsproduct voor de dieren en vervangt voor een groot deel het bix. En zo eten de dieren ook in de winter voornamelijk uit onze eigen Geerpolder.


lekker lang buiten

Onze koeien zie je vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar in de wei staan waar ze het verse gras kunnen grazen.