natuurlijk boeren
Sinds 2002 zijn wij gecertificeerd biologisch. Een belangrijk gegeven bij biologisch is dat je de omgeving aan de dieren aanpast en niet andersom, wat je in de massa industrie wel tegen komt.
Sinds 2002 zijn wij altijd bezig hoe wij nog beter kunnen boeren in de kringloop van de natuur. Een gezond bodemleven staat hoog in ons vaandel. Het bodemleven staat immers aan de basis van het voedsel van onze dieren, waar ons voedsel weer uit voort komt.
Het grasland beheer
Wij beweiden onze koeien in lang gras. Zij eten voornamelijk de toppen van het gras waar de meeste voeding in zit. Om dit te realiseeren, verplaaten wij de koeien 4 keer op een dag. Dit zorgt voor extra veel vitaminen in de melk en een extra gezond bodemleven.
voeding
Vele maanden in het jaar grazen onze koeien in het voedingrijke gras.
Ook in de wintermaanden staat er met name gras op het menu in de vorm van hooi en kuilgras, gewonnen van ons biologische land.
antibiotica gebruik
Onze melk en dus ook zuivel is vrij van antibiotica. Gelukkig zijn onze dieren doorgaans gezond. Mochten ze toch antibiotica nodig hebben wordt de melk uit het circuit gehaald tot de antibiotica volledig uit het systeem van de koe of geit is.
dubbeldoel vee
Onze koeien zijn voornamelijk blaarkoppen, een Oud Hollands ras. Je herkent ze aan een witte kop en vlekken rond de ogen.
Blaarkoppen kunnen vanuit een grasrijk dieet goed melk geven en zorgt op latere leeftijd voor heerlijk vlees. De koeien bekleden zo meerdere functies in het leven. (beter voor de CO2 uitstoot)
familiekudde
Het merendeel van onze melkkoeien krijgen hun kalf rond half april. De kalfjes die bij ons opgroeien om melkkoe te worden, blijven de eerste 3 maanden in de kudde en zogen bij hun moeder.
Later in het jaar krijgt de rest van onze koeien hun kalf. Wij kunnen zo jaarrond gezonde melk leveren aan onze klanten.
koeien met horens, varkens met staarten
Onze koeien hebben voldoende ruimte waardoor zij hun horens kunnen behouden. Ook hebben onze varkens hun staartjes. Dit kan omdat ook zij genoeg ruimte hebben. Zouden ze niet voldoende ruimte hebben, gaan ze uit verveling aan elkaars staarten bijten.
natuurlijke dekking
Bevruchting gebeurt op de natuurlijke manier. De stier voor de koeien. De bok voor de geiten, de beer voor de zeugen. Er komt geen kunstmatige inseminatie aan ten pas.