Voor volwassenen en kinderen
Onder begeleiding maak je je eigen vers koeienkaasje. Eerst zetten we de kaas in en zorgen we dat de melk dik wordt (wrongel). Terwijl de melk dik aan het worden is, gaan jullie de geiten verblijden met een bakje bix.
Nu is het tijd om de wrongel te snijden en roeren waarna het weer even moet rusten. Heb jullie mooi de gelegenheid om wat te drinken met een kaasplankje. Na deze pauze is de wrongel klaar om een echt kaasje te worden.
De wei haal je eruit, we brengen het op smaak met zout en eventueel kruiden waarna je het in een kaasvormpje doet. De wei (het restproduct van kaas) gaan jullie aan de varkens voeren. Een kwartiertje later is de kaas klaar om opgehaald te worden en heb je een paar dagen later een heerlijk kaasje voor door de salade of op bijvoorbeeld een toastje.
Duur: ongeveer een uur
prijs: 12,50 per persoon inclusief bix voor de geiten en sap met kaas iedereen die aanwezig is (volwassen of kinderen v.a. 4 jaar) doen mee
tijden: half 11, half 2, en 3 uur