Boerderij 't Geertje

vrijwilligers gezocht voor De Groene Ontmoeting

Stichting De Groene Ontmoeting maakt samen met 't Geertje het landschap rondom 't Geertje nog beleefbaarder. Graag vertellen wij de geschiedenis van het landschap, de kringloop van de natuur en laten wij iedereen genieten van wat het diverse landschap rondom 't Geertje.

De Groene Ontmoeting heeft verschillende wandelroutes gerealiseerd.

  1. de polderkringloop
  2. het klompenpad
  3. wildpluk avonturenpad

Om dit allemaal te onderhouden zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wij hebben hiervoor 3 vacatures.

vacature 1

Wij zoeken vrijwilligers die ons kunnen helpen met het onderhouden van de verschillende routes en wilgenkunstwerken die we beheren. Kennis is niet nodig wel affiniteit met de natuur en de wil om buiten lekker bezig te zijn. Denk aan taken als:

  • Snoeien
  • wilgentakken vervangen (van de kunstwerken)
  • evolutietuin onderhouden
  • ook gidsen kan een onderdeel zijn (kunnen wij je in opleiden)
  • of scholieren begeleiden in het onderhoud

vacature 2
Een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk is het opzetten van een permacultuurtuin en het onderhouden hiervan. Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om 1 dag in de week ons hiermee te helpen.

Heb je verstand van permacultuur, vind je het leuk om met je handen in de buitenlucht bezig te zijn en een team vrijwilligers mee te nemen in je kennis. Dan is deze vrijwilligersfunctie wat voor u.

vacature 3
De polderkringloop is een mooie route van 3 km door het bos en de polder. Aan de hand van levensgrote wilgenkunsterken wordt de kringloop van de natuur en de geschiedenis van het gebied vertelt. Interessant voor jong en oud.

Deze kunstwerken groeien het hele jaar door en vergen dus een hoop onderhoud. Wij zoeken iemand die verstand / gevoel heeft voor wilgenvlechten en het leuk vindt om dit in groepsverband te doen.
 

Ben je handig, weet je van doorpakken, heb je hart voor de natuur en kom je in aanmerking voor één van deze vacatures?

Geef je op bij ´t Geertje te Zoeterwoude en vraag naar Willeke
telefoonnummer: 071 5802642
adres: Geerweg 7, Zoeterwoude


Of stuur een mail naar stichting@degroeneontmoeting.nl