Boerderij 't Geertje

workshop kaasmaken

duur: ongeveer 2,5 uur
prijs: € 27,50  incl. sap met kaas plateau en rondleiding
minimaal 10 personen
mogelijk van maandag t/m zaterdag

De workshop kaas maken is leuk voor jong en oud. Met elkaar maakt iedereen z'n eigen verse kaasje. Lekker in de salade of op een toastje. Het kaasje mag aan het einde van de workshop al mee naar huis.

Als eerste zetten jullie de melk in de strem waarna het rust moet hebben. Terwijl de melk stremt krijgen jullie een rondleiding. Wij laten zien hoe de geiten 2 maal daags gemolken worden. En misschien wil je dit zelf ook proberen! We nemen ook een kijkje in onze kaasmakerij waar wij uitleggen hoe de goudse Hollandse Geertjes boerenkaas wordt gemaakt.
Gauw terug naar de kaas voor het pannendemoment.  .............. Is de melk dik geworden? Na het snijden van de 'dikke melk krijgen jullie een sapje met kaasplateau waar je verschillende kazen kunt proeven van de geit en de koe, met en zonder kruiden.

Nu is het tijd om het kaasje af te maken en in het vormpje te doen. Terwijl de kaas in de vorm rijpt, hebben jullie de tijd om nog even over de boerderij te gaan en alle dieren te begroeten of naar de Landwinkel te gaan.
 

tip:

  • begin de workshop met koffie / thee en een plakje cake + € 4,- p.p. of appeltaart + € 5,-p.p.
  • eindig met een borrel: sap, fris, borrelplateau + € 7,50 p.p.

 

terug naar groepsactiviteiten