Boerderij 't Geertje

vakantie activiteiten

Deze vakantie hoef je je niet te vervelen. Ga erop uit, ga speuren, ga op avontuur, ga wildplukken of het water op. Of trek je lekker terug op onze creazoler om lekker te gaan knutselen. En natuurlijk zijn onze dieren altijd in voor een bezoekje. Geef onze lammetjes de fles, maak een ritje op onze pony en geef het varken een aai over de bol.
 

knutselen op de creazolder

Elke dinsdag, woensdag en donderdag is de creazolder geopend van 11 tot 16 uur en kun je lekker gaan knutselen. Kosten zijn vanaf € 4,- en reserveren is niet mogelijk maar ook niet nodig, altijd plek!

dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus hebben we verschillende houten bouwwerkjes die je in elkaar kan zetten en beschilderen.
 

roeipuzzeltocht

Ga erop uit met de roeiboot en beleef de polder eens vanaf het water. Maak het nog leuker met de roeipuzzeltocht. Onderweg zijn bordjes verstopt die je moet zoeken. Daarnaast doen we een beroep op jullie kennis van het leven op en rond het water, jullie creativiteit en zangkunsten.
We hebben 2 puzzeltochten:

 1. linksom: Je vaart door een wat open landschap richting Zoeterwoude de Geerbrug onderdoor en weer terug.
  tip: Op het meertje is een aanleg- zwemsteiger. Leg de boot hier aan voor een picknick of om even te zwemmen in de vrije natuur.
   
 2. Rechtsom ga je door een wat omslotener landschap richting Stompwijk.
  tip: Leg de boot aan bij de Elzenhoeve. Hier vind je de evolutietuin, de wilgen uitkijktrap en wc's. Ook een mooie plek voor een picknick.
   

foto stempelspeurtocht

Een avontuurlijke speurtocht door het bos. De foto's wijzen de weg en let op! Onderweg zijn kluisjes verstopt met stempels erin. Speur deze op en breek ze open door vragen juist te beantwoorden. Stempel zo de hele kringloop bij elkaar.
 
De speurtocht gaat door het prielenbos en loopt over de polderkringloop (wandelroute voor volwassenen) waar de kringloop van de natuur en de geschiedenis van dit gebied centraal staan. Ook een aanrader! De speurtocht gaat langs drie van de 6 grote wilgenkunstwerken:
 1. de krulwilg (met mooi uitzicht de polder in)
 2. de boot (aan de rand van het Aa strandje)
 3. het labyrint ( blijven rennen zonder te verdwalen)

leeftijd:       vanaf 7 jaar
duur:          1 tot 1,5 uur
prijs:           € 7,50 per groep
startpunt:   boerderij 't Geertje

tip:

 • Maak er een leuk dagdeel van en neem de picknickmand mee.
 • Trek er 's avonde op uit. Op een mooie zomeravond is de omgeving prachtig. (zorg wel dat je de speurtocht binnen de openingstijden van 't Geertje koopt)


wildplukken

Wat kun je eten uit de natuur en wat niet? In het park gelegen naast 't Geertje groeit volop lekkers! Door dit park loopt het avonturen wildplukpad. In onze winkel en restaurant kun je de wildplukkaart kopen met:

 • tekeningen van eetbare planten
 • groeiplek van de planten op de route
 • recepten voor wildpluk soep, kruidenboter, salade en thee

route:          1,2 km
prijs:            € 4,- voor de kaart en bakje + € 1,- borg voor de schaar
doelgroep:  voor iedereen die interesse heeft in eten uit de natuur.

tip: in de winkel verkopen wij boekjes van Tanja Hilgers (onze wilde kruidenspecialist) met nog veel meer recepten en eetbare wilde planten.
 

avonturenpad

Door het park gelegen naast 't Geertje loopt het avonturenpad bestaand uit een korte versie:

het klompenpad:

Volg de klompjes zij leiden je door het bos: over boomstammen, er doorheen, onder door. Een heus avontuur voor kinderen vanaf 2 jaar.

afstand: 0,5 km


avonturen wldplukpad

Volg de stickers. Ook de stickers leiden je de weg door, langs en over allerlei natuurlijke obstakels.

afstand: 1,2 km

Voor zowel het klompenpad als het avonturenpad vragen wij € 0,50 p.p. voor onderhoud, te deponeren in de klomp bij start van het pad.
Startpunt: schuinachter de koeienstal naast de jongvee stal.