Altijd al eens zelf een kaasje willen maken? Tijdens deze gezellige workshop ga je stap voor stap aan de slag met verse melk en neem je aan het einde je eigen kaasje mee naar huis – heerlijk voor bijvoorbeeld in de salade of op een toastje.
We beginnen met het in strem zetten van de melk. Terwijl deze rust, krijg je een rondleiding over de boerderij. Je ziet hoe onze geiten twee keer per dag worden gemolken – en misschien wil je dit zelf ook proberen! Ook nemen we een kijkje in de kaasmakerij, waar we laten zien hoe onze Goudse Hollandse Geertjes boerenkaas wordt gemaakt.
Dan terug naar de melk voor het spannende moment: is hij al dik genoeg? Na het snijden van de wrongel genieten we van een sapje met een kaasplateau vol verschillende geiten- en koekaasjes, naturel én met kruiden.
Daarna maak je je eigen kaasje af en gaat het in het vormpje. De overgebleven wei is natuurlijk niet verloren – die ga je aan de varkens voeren, die er dol op zijn! Terwijl jouw kaasje in de vorm rijpt, kun je nog een rondje over de boerderij maken, de dieren begroeten of een kijkje nemen in de Landwinkel.
datum: zaterdag 1 november
tijd: 10.00 uur
duur: ongeveer 2,5 uur
prijs: € 27,50 incl. sap met kaas plateau en rondleiding